Sign In   Register

მოცვის ნამცხვარი

რეცეპტები

ავტორი

ინგრედიენტები

1/2 ჭიქა ქარაქი
2 ცალი კვერცხი
2 ჭიქა კეფირი
3 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
1 ჩაის კოვზი მარილი
2/3 ჭიქა ფქვილი
6 სუფრის კოვზი დარბილებული კარაქი
1/3 ჭიქა თეთრი შაქარი
1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
4 ჭიქა ფქვილი
1 ჩაის კოვზი საცხობი სოდა
2 ჭიქა მოცვი
2 ⁄ 3 ჭიქა თეთრი შაქარი

მომზადება

  1. წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 175 C-ზე. მოუსვით ცხიმი 22X33 სმ ზომის საცხობ ფორმას. ერთად გაცერით 4 ჭიქა ფქვილი, გამაფხვიერებელი, საცხობი სოდა, მარილი და გადადგით.
  2. დიდ თასში ½ ჭიქა კარაქი და 1 1/3 ჭიქა შაქარი ფაფუკი მასის მიღებამდე თქვიფეთ. თანდათანობით შეათქვიფეთ კვერცხი, შემდეგ შეურიეთ ვანილი. დაუმატეთ ფქვილის ნაზავი კეფირთან ერთად და კარგად შერევამდე თქვიფეთ. შეურიეთ მოცვი. ცომი წინასწარ გაცხელებულ ლანგარზე დაასხით.
  3. პატარა თასში აურიეთ 2/3 ჭიქა ფქვილი და 2/3 ჭიქა შაქარი. ჩააჭერით 6 ს/კ კარაქი და აურიეთ (მიიღებთ ფხვიერ მასას). მიღებული ნაზავი ცომს ზემოდან მოაყარეთ.
  4. აცხვეთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 45–60 წუთით, ან სანამ ნამცხვრის ცენტრში მოთავსებულ კბილის ჩხირს სუფთას არ ამოიღებთ. გააგრილეთ და გემრიელად მიირთვით!
დრო

მომხმარებლის შეფასებები

ამ მომენტისთვის შეფასებები არ არის
შესაფასებლად გთხოვთ დარეგისტრირდეთ ან