ლაიმის ნამცხვარი ქოქოსით
რეცეპტები
ინგრედიენტები
ცოტაოდენი გამდნარი კარაქი
1 ჭიქა გახეხილი ქოქოსი (ფანტელი)
1 სუფრის კოვზი კარგად გახეხილი ლაიმის ქერქი
1 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი (საცხობი ფხვნილი)
150 გრამი გამდნარი კარაქი
1/2 ჭიქა ახალი ლაიმის წვენი
მომზადება
- წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180°C-მდე. წაუსვით ცოტაოდენი გამდნარი კარაქი 18 სმ. კვადრატული ფორმის ლანგარს. დააფინეთ საცხობი ქაღალდი, რომელიც არ იკრავს ისე, რომ კიდეები ლანგრის გარეთ იყოს.
- გათქვიფეთ ფქვილი(გამაფხვიერებლითა და მარილით), შაქარი, გამაფხვიერებელი და 50 გრ. (2/3 ჭიქა) ქოქოსი (სამზარეულოს კომბაინში 20 წამის განმავლობაში). დაამატეთ 150 გრ. კარაქი, კვერცხი, ლაიმის წვენი და ლაიმის ქერქი. კარგად ათქვიფეთ.
- მიღებული მასა დაასხით ლანგარზე და მოასწორეთ ზედაპირი. აცხვეთ 40 წუთი. მოაყარეთ დარჩენილი ქოქოსი და აცხვეთ კიდევ 10 წუთი ან მოათავსეთ ცენტრში ჩხირი და როდესაც სუფთას ამოიღებთ, ცხობაც დასრულებულია. გადადგით 5 წუთით გასგრილებლად. გადაიტანეთ ცხაურზე სრულად გასაცივებლად.
მომხმარებლის შეფასებები
ამ მომენტისთვის შეფასებები არ არის
You are now being logged in using your Facebook credentials