Sign In   Register

ლაიმის ნამცხვარი ქოქოსით

რეცეპტები

ავტორი

ინგრედიენტები

ცოტაოდენი გამდნარი კარაქი
3/4 ჭიქა შაქრის პუდრა
1 ჭიქა გახეხილი ქოქოსი (ფანტელი)
3 ცალი კვერცხი
1 სუფრის კოვზი კარგად გახეხილი ლაიმის ქერქი
200 გრამი გაცრილი ფქვილი
1 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი (საცხობი ფხვნილი)
150 გრამი გამდნარი კარაქი
1/2 ჭიქა ახალი ლაიმის წვენი

მომზადება

  1. წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180°C-მდე. წაუსვით ცოტაოდენი გამდნარი კარაქი 18 სმ. კვადრატული ფორმის ლანგარს. დააფინეთ საცხობი ქაღალდი, რომელიც არ იკრავს ისე, რომ კიდეები ლანგრის გარეთ იყოს.
  2. გათქვიფეთ ფქვილი(გამაფხვიერებლითა და მარილით), შაქარი, გამაფხვიერებელი და 50 გრ. (2/3 ჭიქა) ქოქოსი (სამზარეულოს კომბაინში 20 წამის განმავლობაში). დაამატეთ 150 გრ. კარაქი, კვერცხი, ლაიმის წვენი და ლაიმის ქერქი. კარგად ათქვიფეთ.
  3. მიღებული მასა დაასხით ლანგარზე და მოასწორეთ ზედაპირი. აცხვეთ 40 წუთი. მოაყარეთ დარჩენილი ქოქოსი და აცხვეთ კიდევ 10 წუთი ან მოათავსეთ ცენტრში ჩხირი და როდესაც სუფთას ამოიღებთ, ცხობაც დასრულებულია. გადადგით 5 წუთით გასგრილებლად. გადაიტანეთ ცხაურზე სრულად გასაცივებლად.
დრო

მომხმარებლის შეფასებები

ამ მომენტისთვის შეფასებები არ არის
შესაფასებლად გთხოვთ დარეგისტრირდეთ ან