მოცვის ნამცხვარი
რეცეპტები
ინგრედიენტები
3 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
6 სუფრის კოვზი დარბილებული კარაქი
1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი
1 ჩაის კოვზი საცხობი სოდა
მომზადება
- წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 175 C-ზე. მოუსვით ცხიმი 22X33 სმ ზომის საცხობ ფორმას. ერთად გაცერით 4 ჭიქა ფქვილი, გამაფხვიერებელი, საცხობი სოდა, მარილი და გადადგით.
- დიდ თასში ½ ჭიქა კარაქი და 1 1/3 ჭიქა შაქარი ფაფუკი მასის მიღებამდე თქვიფეთ. თანდათანობით შეათქვიფეთ კვერცხი, შემდეგ შეურიეთ ვანილი. დაუმატეთ ფქვილის ნაზავი კეფირთან ერთად და კარგად შერევამდე თქვიფეთ. შეურიეთ მოცვი. ცომი წინასწარ გაცხელებულ ლანგარზე დაასხით.
- პატარა თასში აურიეთ 2/3 ჭიქა ფქვილი და 2/3 ჭიქა შაქარი. ჩააჭერით 6 ს/კ კარაქი და აურიეთ (მიიღებთ ფხვიერ მასას). მიღებული ნაზავი ცომს ზემოდან მოაყარეთ.
- აცხვეთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 45–60 წუთით, ან სანამ ნამცხვრის ცენტრში მოთავსებულ კბილის ჩხირს სუფთას არ ამოიღებთ. გააგრილეთ და გემრიელად მიირთვით!
მომხმარებლის შეფასებები
ამ მომენტისთვის შეფასებები არ არის
You are now being logged in using your Facebook credentials