Sign In   Register
  1. Futurist
  2. კულინარია
  3. Sunday, 02 July 2017

Craft Beer1

ლუდს ადამიანი უძველესი დროიდან ხარშავს როგორც ჩანს ჰედონისტი ჰომო საპიენსი ყოველთვის იყო, ჰო და ოცდამეერთე საუკუნის ადამიანი დიდ ცოდვას ჩაიდენდა დიონისეს წინაშე ლუდს რომ არ ხარშავდეს :D დღესდღეობით ლუდის დაყენების ორი ტიპის ტექნიკას ვფლობთ, ესენია: 1)თბილი ფერმენტაცია (Ale)(როდესაც დუღილის პროცესი ზედაპირზე 15—25 °C -ზე მიმდინარეობს) 2)ცივი ფერმენტაცია (Lager )(დუღილის პროცესი ფსკერისკენ 4-9 °C -ზე მიმდინარეობს) როგორც ვიცით ფერმენტაციის/დუღილის პროცესი საფუარის სოკოების დამსახურებაა. საშუალოდ ეს პროცესი 21 დღის მანძილზე მიმდინარეობს, შემდეგ იფილტრება და გადის პასტერიზაციის ანუ ადუღების ეტაპს ან არა. მასიურ წარმოებაში ძირითადად ცივი ფერმენტაციის ე.წ. Lager ტიპის ლუდია, რომელიც ძირითადად გადის პასტერიზაციის ეტაპს რაც საერთო ჯამში ლუდის ხარისხს კი აფუჭებს მაგრამ შენახვის ვადას ახანგრძლივებს და საბაზრო ეკონომიკის მოთხოვნებს უფრო აკმაყოფილებს ვიდრე ''საფერებელი'' Ale ტიპის ლუდი. ეს უკანასკნელი თბილი ფერმეტნაციის ლუდია, ის ბევრად ცოცხალი და სასარგებლოა ვიდრე Lager. ორივე ტიპის ლუდს ყავს თავისი თაყვანისმცემელები, რომელში ხართ თქვენ? როგორ ლუდს, რომელი ლუდსახარშის რა სახეობის ლუდს ანიჭებთ უპირატესობას?10(1)



...