არსებობს მცენარე ყავის60 სახეობა მაგრამ მათგან ძირითადად სამის ნაყოფს მოვიხმართ ესენია: არაბიკა, რობუსტა და ლიბერიკა. ყველაზე მაღალი ხარისხის ყავა არაბიკასგან მზადდება, რომლებიც იხალება, იფქვება ან მარცვლების სახითვე აღწევს ჩვენამდე და ჩვენვე ვფქვავთ. მეორე მსოფლიო ომის შემდგომ ყავის პოპულარობამ იმატა და დღეს იგი ჩვენ ყოველდღიურობას წარმოადგენს, შესაბამისად მასიური მოხმარების პროდუქტების არჩევისას რომელთა ათასობით სახეობა არსებობს სიფრთხილე და დაკვირვება გვმართებს, ამიტომაც ამ თემაში ყავის მოყვარულები ერთმანეთს ვუზიარებთ საკუთარ ცოდნას და გამოცდილებას, რომელ ყავას ვანიჭებთ უპირატესობას და რატომ, სად შევიძინოთ და ა.შ.
საინტერესოა ვინმე გასინჯავდა თუ არა kopi luwak ტიპის ყავას, რომლის მარცვლებსაც სპილოსა და მუსანგის კუჭ-ნაწლავი აქვთ გამოვლილი და რომლის კილოგრამის ფასიც ბაზარზე 250$ - 1500$ ია . ვისაც გაგისინჯავთ დაწერეთ შთაბეჭდილებები